A project index. Browse image galleries of award-winning landscape architecture projects from around the world.

_browse

_SWEENEY PLAYGROUND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Jane Messinger

PROJECT DESCRIPTION

The Sweeney Playground redesign offers new life to the half-acre park, with a brightly colored synthetic surface stretched over a rippling topography of hillocks and valleys. Water jets triggered by children encourage interactive play on hot summer days. The permeable surface and infiltration basin allow for groundwater recharge during storm events.

The renovations include new play equipment with poured-in safety surfacing, basketball court renovations, water play updates, new benches and drinking fountain, new state of the art lighting upgrades, and improvements to the drainage system.

LOCATION

Boston, Massachusetts, USA

DESIGN FIRM

Stoss Landscape Urbanism

CLIENT

City of Boston Parks and Recreation

SIZE

0.5 Acres

YEAR COMPLETED

2014

TEXT CREDITS

Stoss Landscape Urbanism

Share This