A project index. Browse image galleries of award-winning landscape architecture projects from around the world.

_browse

_VANKE RESEARCH CENTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Hai Zhang

PROJECT DESCRIPTION

Together with the research of housing material and professional architectural expertise, we have been commissioned to conduct research into landscape ecology, techniques, and materials, in order to promote their use within future Vanke projects. In this project, we have the opportunity to utilize modular concrete as pavers, benches and bike racks. Permeable material is used on sidewalks and access routes. Different materials and plants are designed for storm water collection and retention, based on the latest techniques and taking into consideration the domestic climate in different parts of China.

Award:2014 ASLA Professional Awards(Honor Award)

LOCATION

Dongguan, China

DESIGN FIRM

Z+T STUDIO

CLIENT

Vanke Architecture Technology Co., Ltd.

SIZE

18,500m²

YEAR COMPLETED

2012

TEXT CREDITS

Z+T STUDIO

Share This