A project index. Browse image galleries of award-winning landscape architecture projects from around the world.

_browse

_YUEYUAN COURTYARD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Hai Zhang

PROJECT DESCRIPTION

Yueyuan is a courtyard in Mudu village of Suzhou city. There are two parts of the project: the sale center in the northern part which is built, and the entertainment are in the southern part which is still under construction. In the courtyard, the design team divided it into two parts: creek garden & lake garden. Water is the leading design element to links the two gardens together. In the creek garden, the concept of “erosion” inspired the design team to create a creek water feature. The water feature craved out from large granite stone artfully demonstrates the natural process how river goes through land surface for hundreds of years and transforms the land into river valley.

Award:2017 ASLA Professional Award (General Design)

LOCATION

Suzhou, China

DESIGN FIRM

Z+T STUDIO

SIZE

18,500m²

YEAR COMPLETED

2016

TEXT CREDITS

Z+T STUDIO

Share This